По време на многогодишните ни изследвания на растения ние открихме, че най-ефикасните екстракти използвани през вековете от човечеството за облекчаване на болки, за подпомагане зарастване на рани и за тонизиране и подмладяване на кожата, съдържат една или няколко от следните природни активни растителни съставки:

Лупеол, Алфа и Бета Амирин

Лупеол /Lupeol/, Алфа и Бета Амирин /α-Amyrin, β –Amyrin/ са изключително редки и много скъпи за извличане природни вещества, които са изключително полезни при регенериране и възстановяване на растежа на клетките, зарастване на рани, пъвърхностни или дълбоки изгаряния, овладяване на болката и възстановяването на целия организъм. Те имат противовъзпалително, антиартритно, антибактериално и противогъбично действие. Изключително ценни са и като превантивен агент срещу рака на кожата.

Бета каротин

Бета каротин /β–Carotene/ е провитамин А, който се преобразува в човешкото тяло на витамин А. Той е необходим за доброто зрение, укрепва имунната система и предпазва от увреждащото влияние на ултравиолетовите лъчи. Притежава антиоксидантен ефект и предпазва организма от вредните свободни радикали, които разрушават клетъчните мембрани, генетичния код и ускоряват процесите на стареене. Спомага за подобряване на кожната устойчивост срещу слънчеви изгаряния и допринася за получаване на златисто-кафяв тен.

Ликопен

Ликопен /Lycopene / е доказан мощен антиоксидант. Подпомага забавянето на стареенето на кожата, като предпазва от така наречените старчески петна, които се образуват в резултат на оксидативен стрес. Като мощен антиоксидант, ликопенът помага за неутрализирането на свободните радикали, които са сред причинителите на рака, сърдечните болести, мускулната дегенерация и други болести, свързани с остаряването.

Алфа Токоферол

Алфа Токоферол (Витамин Е) /α-Tocopherol/ е витамина на младостта и плодовитостта. Изключително силен антиоксидант – подобрява циркулацията и предпазва кръвоносната система, намалява кръвното налягане, засилва имунната система и жизнените сили на организма, поддържа кожата жизнена и подпомага възстановяването на тъканите, влияе положително върху плодовитостта при мъжете и жените, помага на очите, необходим е за нервите. Предпаза организма от вредното въздействие на свободните радикали от околната среда и храната.